Dermatoloog soovitab: mida süüa, et nahk oleks korras

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marjades leidub palju kasulikku.
Marjades leidub palju kasulikku. Foto: Panther Media / Scanpix / Ivan Mateev

New Yorgis töötav nahaarst Erin Gilbert toob välja toidud ja joogid, mis mõjuvad nahale hästi.

Ta soovitab valida eelkõige toidud, milles leidub palju vitamiine ja antioksüdante, kirjutab Business Insider. Näiteks toidud, kus leidub palju C-vitamiini. Dr Gilbert soovitab seetõttu süüa näiteks mangot, maasikaid ja teisi marju.

Lisaks tuleb tema sõnul naha sesiundile kasuks rohelise tee joomine, sest seal leidub anitoksüdanti, katehhiini. Antioksüdante leidub ka punases veinis. Samas soovitab nahaarst veini tarbimisega siiski piiri pidada.

Dr Gilbert tõi huvitava näite, kuidas viis teelusikatäit tomatipüreed aitas vähendada  päikesepõletusest tingitud kahjustust 33 protsenti. Ta usub, et sarnane efekt võib olla ka  tomateid tarbides.

Kuidas aga kohv nahka mõjutab? Dermatoloogi sõnul on see huvitav küsimus. Sellele vastamiseks tõi ta näiteks uuringus, kust selgus, et kuus tassi kohvi päevas vähendas mittemelanoomse nahavähi esinemise sagedus vähenes 11 protsendi võrra. Dr Gilberti hinnangul ütleb see tulemus küll midagi, kuid ta tõdes samas, et kuus tassi kohvi päevas muuta inimese närviliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles