Galerii: suurhaigla sünnituskeskus sai uue kuue

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja avati Ida-Tallinna keskhaiglas uuenenud sünnituskeskus, kus asuvad nüüd värskema ilme saanud sünnitustoad, tänapäevastele standarditele vastav operatsiooniplokk koos vastsündinute elustamis- ja stabiliseerimisruumidega,

Lisaks ehitati välja uudse lahendusega peresõbralik neonatoloogia ehk vastsündinute intensiivravi osakond. Uus kontseptsioon aitab luua tingimused, tänu millele saab kiirelt kulgevates sünnitusabi osakondades patsientidele senisest veelgi paremat abi anda.

Kasutusele on võetud nn ukselt-uksele lahendus, mis tähendab, et sünnitustoad, keisrilõike operatsioonituba, stabiliseerimisruum ning vastsündinute intensiivravi asuvad kõik vahetult üksteise kõrval samal tasapinnal.

Ühe suurima uuendusena on nüüdsest sünnitusmajas vastsündinute intensiivravi perepalatid, mis varasema lahenduse asemel annavad vanematele võimaluse olla oma ravi vajava vastsündinuga ööpäevringselt koos. Neonatoloogia osakonna juhataja dr Pille Andressoni sõnul on uutes perepalatites olemas kogu vajalik aparatuur ja sisustus, et nii lapse kui ka vanemate eest parimal võimalikul moel hoolitseda. 

ITK sünnitusmajas tuleb aastas ilmale üle 4000 lapse, kellest enneaegsena sünnib kuni 350 last.

Vaata sünnituskeskuse pilte galeriist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles