Vähiga võitleva Annabeli pere tänab hiigelannetuse eest: tunne on kirjeldamatu! (19)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike Annabel.
Pisike Annabel. Illustratsioon: Vähiravifond «Kingitud elu»

Eile kajastati meedias väikese Annabeli võitlust vähiga, mille raviks vajati rekordilised 172 000 eurot, et laps võiks täielikult terveneda. Täna hommikuks oli tema ravi tarbeks vähiravifondile annetatud kaks korda nii palju raha, kui loodeti.

«Oleme justkui puuga pähe saanud. Õiged sõnad puuduvad. Eesti inimesed jooksid fondi headusega täiesti kummuli,» ütles vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu.

Fond kutsus eile keskpäeval inimesi üles toetama seitsmeaastase Annabeli neuroblastoomi ravi ning tüdruku lugu kajastas ka ETV saade «Pealtnägija». Üleskutset toetada Annabeli võitlust elu eest jagati Facebookis üle 3600 korra ja see jõudis veerand miljoni inimeseni. Pärast seda tegid Annabelile annetusi tuhanded inimesed ja ettevõtted ning täna saab fond kuulutada aktiivse kogumiskampaania üliedukalt lõppenuks.

Annabeli peagi algav ravi maksab praegustel andmetel 172 000 eurot ning fondi algne eesmärk oli sellest kokku koguda pool ehk 86 000 eurot. Ülejäänud 86 000 eurot plaanis panustada Pardirallit korraldav Eesti vähihaigete laste vanemate Liit.

Fond teatab, et nüüdseks on koos Annabeli raviraha ning tegelikult ka juba järgmise väikese patsiendi samaks raviks vajalik raha. ««Aitäh» kõlab siin ilmselt õõnsalt. Aga oleme tõesti praegu täiesti sõnatud. Midagi ligilähedaseltki niisugust ei ole fondi silmad veel varem näinud,» teatab fond.

Suurt tänu avaldavad annetajatele ka Annabeli vanemad, kes raviraha kokkusaamise pärast väga mures olid. «Armsad Toivo, Märt, Mihkel ja kogu Eesti rahvas. See tunne meie sees on kirjeldamatu. Mida Te olete teinud!? Mismoodi see juhtus? Meiega on ühendust võtnud nii paljud inimesed, lähedamalt ja kaugemalt. Ustest ja akendest tuli pakkumisi erinevate ürituste korraldamiseks Annabeli toetamiseks, inimesed pakuvad kõikvõimalikku abi ja tuge,» vahendab vähiravifond vanemate sõnu.

Vanemad on tänulikud, et annetajate abiga sai Annabel võimalused paraneda, elada, laulda ja leiutada ning sellele lisaks saab juba lootust ka järgmine sama diagnoosiga laps.

Annabel on teine laps, kes saab «Kingitud elu» ja Eesti vähihaigete laste vanemate liidu ühisel rahastusel efektiivse neuroblastoomi ravi, millega on 70-protsendilie tõenäosus haigus seljatada. Tänavu sai sama ravikuuri viieaastane Tauris, kelle ravi on tänaseks läbi ning haigus taandumas.

Loe Annabeli võitlusest vähiga lähemalt siit.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles