Südamlik video: medõde laulab surevale patsiendile tema lemmiklaulu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas inimene. Pilt on illustratiivne.
Eakas inimene. Pilt on illustratiivne. Foto: panthermedia.net / Michiko Tierney

Facebookis on üle nelja miljoni vaatamise kogunud video meditsiiniõest Olivia Neufelderist, kes pakub patsiendile tema viimastel elupäevadel tuge ja lohutust, lauldes eaka naise lemmiklaulu «Dancing in the Sky».

63-aastane Margaret Smith viidi tervise halvenedes Vanderbilti Ülikooli haiglasse, vahendab Fox59. Naisel diagnoositi aasta tagasi maksavähk ning möödunud nädalal teatasid arstid, et ta on liiga haige ja nõrk, et elada üle maksasiirdamise. Sellegipoolest andis Olivia-nimeline meditsiiniõde oma parima, et eakat patsienti natukenegi lohutada ja julgustada vastu pidama.

Margareti tütar Megan filmis liigutava video, mis on tänaseks sotsiaalmeedias lendu läinud ja jõudnud miljonite inimesteni. «Seda ei saa sõnadesse panna, kui palju me hindame ja armastame meditsiiniõde Oliviat, keda ema kutsub ingliks. Sinu pühendumus oma patsientidele on kaugel sellest, mida varem olen näinud – sa oled nende elus tõeline valguskiir ja ma ei suuda sind ära tänada kaastunde, hoolimise ja armastuse eest,» kirjutab Megan Smith video juures.

Margaret Smith suri möödunud kolmapäeval. Olivia Neufelder ütles meediale kommentaariks, et tegu oli liigutava kogemusega ja tal on hea meel, et sai naisele tema viimastel päevadel toeks olla. «Teadmine, et ta tantsib ja laulab taevas inglitega edasi, aitab mul sel süngel ajal rahu leida,» lisas meditsiiniõde.

Vaata allpool olevat liigutavat videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles