Tervise innovatsioonikonverents: mindfulnessist vereni

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimese kehas on veel palju, mis vajab avastamist ja pidevalt muutuvad ka käsitlused, kuidas inimest ravida või haigusi ennetada.
Inimese kehas on veel palju, mis vajab avastamist ja pidevalt muutuvad ka käsitlused, kuidas inimest ravida või haigusi ennetada. Foto: Panther Media / Scanpix / Andrew Ostrovsky

Järgmisel nädala neljapäeval toimuv tervise innovatsioonikonverents võtab fookusesse peamised tervist puudutavad valdkonnad, toetudes kõige värskematele tõenduspõhistele teadmistele.

Konverentsi kesksed teemad on aju, mindfulness (ehk teadvelolek), liikumine, vesi, toitumine, veri, uni ja tehnoloogia. Avakõne tervisest peab Eesti Vabariigi president proua Kersti Kaljulaid.

«Tähelepanu hajumisest on tänapäeval saanud justkui norm, kuid seda on igal inimesel võimalik muuta,» rääkis konverentsi üks eestvedajaid ja lektoreid, kliiniline psühholoog Kärt Lust-Paal.

Ta lisas, et konverentsil võetakse muuhulgas fookusesse tõenduspõhised struktureeritud harjutused ajule, mis toetavad tänapäeva inforohkes maailmas toimetulekut. Oma ettekandes arutleb kliiniline psühholoog selle üle, kuidas toetab keskendumisvõimet mindfulness lähenemine.

Füsioterapeut Katre Lust-Mardna annab seal ülevaate uuematest lähenemistest skeletilihassüsteemi valule ning Tartu Ülikooli spordifüsioloogia professor Vahur Ööpik aitab leida vastust kui palju vett me tegelikult vajame.

Laborimeditsiinis on välja töötatud konkreetsed näitajaid mida, miks ja millal oma verest kontrollida, et hinnata organismi terviseriske, nendest räägib laboriarst dr Anneli Raave-Sepp.

Unetehnoloog Kene Vernik selgitab omakorda, millised on võimalused unehäirete raviks unemeditsiinis ja koduste vahenditega ning Tallinna Ülikooli professor Kristjan Port diskuteerib teemal, kas saatus koosneb andmetest, kas ja millised on andmetest meile kahjulikud ja kasulikud.

Konverentsi päevakavaga saab tutvuda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles