Seitse supertoitu talvel immuunsüsteemi turgutamiseks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matcha pulber.
Matcha pulber. Foto: Panthermedia / Jiri Hera/Scanpix

Mida pimedamaks ja jahedamaks väljas läheb, seda enam hakkavad levima viirused. Et tüütuid haigusi ennetada, tasub oma menüüsse tuua vitamiinirikkaid toite.

Runtastic pakub välja seitse toiduainet, mida tasub hoida oma igapäevamenüüs, et hoida immuunsüsteem tugevana ja terve püsida.

Küüslauk. Lisaks toidu maitse elavdamisele on sel tugevalt immuunsüsteemi turgutav mõju. Regulaarne küüslaugu tarbimine hoiab ka vererõhu ja kolesteroolitaseme kontrolli all, samuti on see rikas antioksüdantide poolest, mis kaitsevadki organismi haiguste eest. Kõik see hea kaalub ilmselt küüslaugust tekkiva hingeõhu üles.

Ingver. Sellel on kergelt valu leevendav ja põletikku vähendav toime. Ka aitab ingver leevendada iiveldust ning stimuleerib ainevahetust, olles hea kaaslane kaalulangetajale. Ingveriteed juuakse aga kurguvalu ja köha puhul.

Goji-marjad. Peotäis kuivatatud goji-marju sisaldab hulgaliselt C-vitamiini, aga ka asendamatuid rasvhappeid ja mineraale. Kui sööd neid sageli, ei tule ka külmetus sind nii suure tõenäosusega kimbutama.

Tšiiaseemned. Neis on organismi igapäevaseks toimimiseks vajalikke oomega-3-rasvhappeid, aga ka kiudaineid ja antioksüdante, millest just viimased aitavad viirushaigusi ennetada.

Matcha tee. Selles rohelises tees on väga rohkelt antioksüdante, mistõttu peetaksegi seda supertoiduks. Kohvi asemikuks sobiv tee annab hulga energiat ning sisaldab veel ka vajalikke vitamiine ja mineraale.

Lehtkapsas.
Lehtkapsas. Foto: Panthermedia / alice dias-didszoleit /Scanpix

Lehtkapsas. Vitamiini- ja kaltsiumirohke lehtkapsas sobib näiteks koos magusate puuviljadega smuutidesse, sest erilist maitset see ei anna, küll aga lisaväärtust ja energiat. Ka lehtkapsas on rikkalik antioksüdantide poolest.

Mustikad. Tumesinised marjad saavad oma värvuse flavonoididest, millele omistatakse samuti antioksüdatiivseid omadusi. Kui oled vitamiinipommist mustikaid sügavkülma varunud, saab neid tarbida aastaringselt kartmata, et nende toitainerikkus väheneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles