Jõusaal või rühmatreening: kumba vaimse tervise heaks eelistada

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rühmas treenimine tõstab tuju ja parandab vaimset tervist.
Rühmas treenimine tõstab tuju ja parandab vaimset tervist. Illustratsioon: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Uus uuring leidis, et rühmatreeningud võivad mõjuda paremini kui üksi treenimine. Tänu energilisele muusikale ja entusiastlikele treeneritele võivad rühmatreeningud ka meie vaimset heaolu suurendada.

Ameerika osteoporoosiliidu ajakirjas avaldatud uuring näitas, et rühmatreeningud parandavad meie vaimset, füüsilist ja emotsionaalset tervist, vahendas Independent

Füüsiline ja emotsionaalne rahulolu kasvas vastavalt 25 ja 26 protsenti pärast rühmatreeninguid, vaimne heaolu aga 13 protsenti. Teadlased leidsid samuti, et treeningud vähendasid stressitaset 26 protsendi võrra. 12-nädalane uuring viidi läbi New Englandi ülikooli meditsiinitudengitega.  

Tudengid täitsid küsimustikke oma stressitaseme, füüsilise, emotsionaalse ja vaimse tervise kohta. Pärast 12 nädalat nägid uurijad, et need, kes treenisid peamiselt rühmatreeningutes, said parimaid tulemusi.

Uurijad arvasid, et põhjus oli rohkemas kui treeningus endas. Lisaks kogukonnatundele, märkasid nad, et koreograafia ja muusika, mida tundides kasutati, tõstis osalejate tuju.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles