Galerii: loe ja vaata, miks katab haiglaid täna sirelililla valgus

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelise enneaegse sünni päeva puhul on täna Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu Ülikooli kliinikum kasutanud oma hoonete valgustamisel lillat valgust.

Pelgulinna sünnitusmaja kirjutab oma sotsiaalmeedia kontol, et sirelilla toon näitab toetust siia maailma liiga varakult tulnud pisikestele ja nende lähedastele. «Mõnikord elavad tõelised superkangelased südametes, mis kuuluvad väikestele lastele, kes võitlevad kõige raskemates lahingutes,» kirjutab haigla. 

Ida-Tallinna keskhaigla teatel on saanud tavaks valgustada sünnitusmaja sirelilillat värvi, sest just see värv on enneaegsete tunnusvärviks, tähistab uue elu algust ning sümboliseerib optimismi. Haigla sõnul ei ole enneaegne laps lihtsalt kasvult väiksem ja pisut varem sündinud laps, vaid enneaegse lapse sünniga on seotud mitmed suured riskid, mured ja probleemid. Igal aastal sünnib Eestis ligi 800 last enne oma õiget aega.

«Huvitaval kombel tõi tänane tähtpäev meie sünnitusmajja kokku lausa kolm komplekti kolmikuid – kui noorimad neist olid alles eelmisel nädalal sündinud Gabriel, Michael ja Ricardo, siis üritust külastasid ka selle aasta juunis meie sünnitusmajas ilmale tulnud kolmikud ning trepikontserdi andnud viiuliansambli koosseisu kuulusid 2009. aastal samas sünnitusmajas ilmavalgust näinud Marta, Miina ja Paula,» teatas Ida-Tallinna keskhaigla.

Tartu Ülikooli kliinikum soovib oma Facebookis head tähtpäeva kõigile pisipõnnidele ja emmedele-issidele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles