Nutikas viljakusmonitor aitab rasedust vältida kui ka planeerida

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Urm (pildil) kasutab Daysy viljakusmonitori tänavu kevadest saati ning on vahendi töökindlusega rahul.
Annika Urm (pildil) kasutab Daysy viljakusmonitori tänavu kevadest saati ning on vahendi töökindlusega rahul. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Raseduse vältimiseks mõeldud vahendite turul on juba mõnda aega uudne viljakusmonitor, mille «foorituled» aitavad aru saada, millal on suurim või vähim võimalus rasestuda.

Annika Urm kuulis viljakusmonitori olemasolust ja hakkas seda kasutama tänavu kevadel. Ta kirjeldas, et seadmel võtab tõesti aega naise personaalse tsükliga harjumine ning tema kogemuse põhjal läks 3-4 kuud, enne kui hakkas vähenema kollaste päevade arv. Seadet peab naine kasutajasõbralikuks, ent rõhutab, et kasutamisel tuleb olla väga täpne. Korrektse näidu saamiseks peab kehatemperatuuri mõõtma hommikul esimese tegevusena voodist väljumata ning segajaks ei tohi olla isegi teise inimese kehasoojus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles