Loe ja võrdle: mida söövad hommikuks tuntud mõjukad inimesed

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Venemaa liider Vladimir Putin.
USA president Donald Trump ja Venemaa liider Vladimir Putin. Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Hommikusööki peetakse päeva olulisemaks toidukorraks, sest sealt peaks saama vajaliku energia kogu eelseisvaks päevaks. Tuntud inimeste hommikune toidukord ei erine aga kuidagi tavainimese omast.

Business Insider avaldab, millised on rikkate ja kuulsate hommikusöögitavad.

  • Virgin Group ettevõtte asutaja Richard Branson – puuviljasalat ja müsli
  • Laulja ja näitleja Justin Timberlake – omlett, vahvlid linaseemnete ja mandlivõiga
  • Twitteri juht Jack Dorsey – kaks keedumuna sojakastmega
  • USA president Donald Trump – peekon ja munad, vahel ka McDonald’si munamuffin
  • Modell ja ärinaine Ivanka Trump – Kreeka jogurt marjade, kaerahelveste, tšiia- ja linaseemnete, kaneeli, mandlite ja muude lisanditega. Kõrvale klaas sidrunivett ja tass kohvi.
  • Berkshire Hathaway tegevjuht Warren Buffett – peekon ja munad, vorstikesed ja juustuküpsised.
  • Microsofti asutaja Bill Gates – kakaomaitselised hommikusöögihelbed piimaga
  • Google’i tegevjuht Sundar Pichai – tee ja omlett
  • Tesla ja SpaceX asutaja Elon Musk – kohv ja omlett
  • Venemaa president Vladimir Putin – suur omlett või kopsakas kausitäis putru koos vutimunadega, kõrvale mahl ning toidukorra lõpuks kohv.
Ivanka Trump.
Ivanka Trump. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

Tervisliktoitumine.ee kirjutab, et hommikusöök on vajalik eelkõige seetõttu, et öö jooksul on organism ära kasutanud talletunud süsivesikute varud ja vajab täiendust. Pärast ärkamist söödud einega saadav energia stabiliseerib veresuhkrutaseme meie veres, lihastes ja maksas. Kui jätta hommikusöök vahele, peab maks kasutama oma glükoosivarusid, mistõttu langeb tuntavalt organismi efektiivsus. Tekivad keskendumishäired, raske on pühenduda õppimisele või tööle.

Ka võib hommikul julgelt süüa süsivesikuid, sest need lähevad aktiivse päeva tarbeks kohe kasutusse ega ladestu rasvana. Ideaalis võiks hommikul tarbida aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, mis annavad energiat järk-järgult ning hoiavad kõhu kaua täis.

Toitumisnõustajate ühendus soovitab hea hommikusöögivariandina näiteks veega keedetud täisteraputru, kuhu võib lisada marju-puuvilju, aga ka rasvaallikana igasuguseid seemneid. Hommikusöögihelbeid nad tarbida ei soovita, sest neis on palju suhkrut ning vähe kiudaineid.

Igati sobilik on ka kiudainerikas leib koos maitserohelise, kurgi-tomati, singiviilu ja juustuga. Samuti sobivad hommikusöögiks piimatooted ja munatoidud, kuhu lisatud ka köögivilju. Sellised toekad hommikusöögid, kus lisaks süsivesikutele leidub ka valke-rasvu, hoiavad kõhu kenasti lõunani täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles