Tööalane ebaõiglus paneb haiguspäevi välja võtma

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööstress kimbutab iga kolmandat töötajat.
Tööstress kimbutab iga kolmandat töötajat. Foto: Panther Media / Scanpix

Briti ja Rootsi teadlased selgitasid välja, et need inimesed, kes tunnevad, et neid on töökohal ebaõiglaselt koheldud, haigestuvad sagedamini ja pikemaks ajaks.

Constanze Leineweber Stockholmi ülikoolist analüüsis koos kolleegidega enam kui 19 000 Rootsi töötaja kohta pikaajalises uuringus kogutud andmeid, kus välja võetud haiguspäevade statistika kõrval leidus ka vastuseid küsimustele, kas inimesed on kogenud ebaõiglust tööalase informatsiooni kättesaadavuse või juhtide suhtlemisstiili kohapealt.

Selgus, et ebaõiglust kogenud töötajatel kasvab nii lühikeste ja sagedaste haigestumiste kui ka pikaajaliste haigestumiste tõenäosus, kirjutab ERR Novaator.

Teadlased leiavad, et haiguspäevade vähehaaval väljavõtmist võib mõnikord pidada ka üheks võimalikuks tööstressiga toimetuleku viisiks, aga pikemaajalisem haiguslehele jäämine annab väga tõenäoliselt tunnistust tõsisemast tervisehädast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles