Õpilase uurimus: noored taimetoitlased usuvad pigem internetiallikaid kui arste

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimetoit.
Taimetoit. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna Prantsuse lütseumi õpilane Beatrice Marlene Metsaorg uuris Eesti noorte taimetoitlaseks saamise ajendeid ning leidis, et noorte info pärineb peamiselt internetist, ent eksperte niivõrd ei usaldata. 

Metsaoru küsitlusest 15–19-aastaste vegetaarlaste seas selgus, et taimetoitlus levib peamiselt noorte naiste seas ja selle põhjused olid eelkõige seotud eetilisuse ning ka maitse-eelistustega, vahendab ERR Novaator.

Koolinoore uurimuses leiti, et valdavalt elavad Eesti noored taimetoitlased linnades, kus on suurem mitmekesise taimetoidu kättesadaavus. Vegetarismi seostati valdavalt sooviga maailma paremaks muuta ja teistele eeskujuks olla, aga ka eksperimenteerida.

Eesti noored taimetoitlased saavad peamiselt infot sotsiaalmeediast ja internetiallikatest. Kasutatakse ka teaduskirjandust, kuid kooli, perearsti ning toitumisspetsialisti kaudu saadud teavet oluliseks ei peeta. 

Nimelt selgus küsitlusest, et taimetoitluse peamiseks infoallikaks on sotsiaalmeedia taimetoitlaste grupid, kust saab infot 89 protsenti vastanutest. Peaaegu sama oluline (83,3 protsenti) allikas oli www.vegan.ee kodulehekülg. Teadusartikleid lugedes saavad toitumisnõu 69,6 protsenti ja taimetoidukirjandusest 52,9. Kümnendik nimetas olulisena ka YouTube’i videoblogijaid ja neli protsenti dokumentaalfilme. 

Loe pikemalt Novaatorist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles