Neli väikest muutust, mis aitavad kaalu langetada

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsid aitavad uinuda.
Kirsid aitavad uinuda. Foto: Panther Media / Scanpix / Ekaterina Fedotova

Värske uuring toob välja, et tehes mõned väiksed muutused oma igapäevases rutiinis ja magades piisavalt, soodustab see kehakaalu langemist.

Sageli kipuvad inimesed magamise olulisust alahindama ja püüavad mahutada oma päeva võimalikult palju tegevusi just unetundide arvelt, kirjutab Express.co.uk Lisaks paneb vähene uni ka kaalunumbri kasvama.

Hiljutises uuringus jõutakse järeldusele, et regulaarse unega toitumist jälgivatel inimestel langes kaal paremini kui vähem magajatel. Uuringus osales tuhat inimest ja selgus, et vöökoha seisukohalt oli kõige kasulikum magada ööund seitse kuni kaheksa tundi.

Toitumisnõustaja ja treener Pippa Campbell ütles, et magamise ajal kulutab inimese organism suure osa rasva ja kui me ei maga, siis see mõjutab oluliselt kaalukaotus. Tema hinnangul võib katkestatud või häiritud uni põhjustada seisundi, kus tunned nälga, kuigi tegelikult juba enne sõid.

Neli väikest muutust, mis aitavad paremini magada ja nii ka kaalu kaotuda:

1. Söö kirsse

Ekspertide sõnul sisaldavad kirsid (väikeses koguses) melatoniini ehk hormooni, mis aitab reguleerida unetsükleid. Toitumisnõustaja Cassandra Barnsi sõnul aitab kirsside söömine pikendada uneaega.

2. Ära söö enne magaminekut tärkliserohkeid süsivesikuid

Suhkrud ja tärkliserohked süsivesikud tõstavad veresuhkrutaset ja nende söömine hilisõhtul võib olla põhjus, miks inimene ei saa öösel piisavalt magada. Kui tema veresuhkru langeb pärast suurt tõusu liiga madalale, võib inimene üles ärgata ning probleeme võib tekkida uuesti uinumisel.

3. Hoidu alkoholist

Pühade või muude pidude ajal kipuvad inimesed jooma veidi rohkem ja kuigi alguses tundub, et see aitab uinuda, võib alkohol öösel magamist segada. Dr Marilyn Glenville, raamatu «Natural Alternatives to Sugar» autor, rääkis, et alkoholil on kehale diureetilised omadused. See tähendab, et alkohol võib panna inimese öösel tualetti külastama ja samal ajal tekitada ka janu. 

4. Söö toite, kus leidub B-vitamiini

B-vitamiini rohkete toitude söömisel on palju tervisele kasulikke mõjusid. Näiteks aitab vitamiin B12 hoida kehas head und toetava hormooni, melatoniini taset. Rohkelt B vitamiini leidub näiteks tuunikalas, kannarinnas ja jogurtis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles