Embrüo oli vaid aasta noorem emast, kes ta ilmale tõi

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehaväliselt viljastatud embrüo ei jaganud oma vanematega ühiseid geene. Pilt on illustreeriv.
Kehaväliselt viljastatud embrüo ei jaganud oma vanematega ühiseid geene. Pilt on illustreeriv. Illustratsioon: Ronalds Stikans/ Panther Media / Scanpix

Eelmisel kuul sündis Tennessees USAs teadaolevalt kõige kauem külmunud olekus olnud embrüost viljastatud laps.

Arstide sõnul on sünd imetlusväärne arvestades seda, kui kaua embrüod olid külmutatuna seisnud. Siiani vanim teadaolev külmutatud embrüo, mis jõudis eduka sünnituseni, oli 20-aastane, vahendab CNN. 

Emma Wren Gibson sündis 25. novembril tänu embrüole, mis oli külmutatud 14. oktoobril 1992. aastal. Emma vanemad Tina ja Benjamin Gibson olid väga üllatunud, kui said embrüo vanuse teada. «Mina ja see embrüo oleksime võinud parimad sõbrad olla,» ütles 26-aastane Tina Gibson CNN uudistele. 

2,94 kilogrammi kaalunud vastsündinu Emma on terve tüdruk ning see on ainuke, mis vanematele korda läheb. Lapse ema Tina Gibson ütles, et ta tahtis lihtsalt last, talle polnud maailma rekord oluline.

Emma lugu algas ammu enne, kui Gibsonid ta adopteerisid. Embrüo loodi in vitro ehk kehavälisel viljastamisel anonüümse paari poolt. Embrüod hoiustati kasutamiseks kellelegi, kel pole võimalust loomulikul teel last eostada. 

Vaata videot värsketest vanematest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles