Kolm joogaharjutust, mis voolivad tervema ja tugevama selja

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga.
Jooga. Foto: SCANPIX

Selgroo tugevdamine ei pruugi olla esimene asi, mis treenides pähe tuleb, kuid tugeva seljaga väldid vigastusi ja oled paindlik. 

Tugev selgroog on tähtis nii liikuvuse, tasakaalu kui ka kauni kehaasendi saavutamisel. Portaalis Health tuuakse välja kolm joogast inspireeritud harjutust, mis tugevdavad ja venitavad selgroogu. 

Küljepainutus

Alusta põlved matil istudes kandadel. Aseta parem käsi enda kõrvale matile ja tõsta vasak käsi kõrgele üles. Kalluta ülakehaga paremale. Painuta paremat küünarnukki ja kõverda vasak käsi ümber parema õla, moodustades U-kuju. Hoia seda positsiooni viis sekundit.

Rindkere pööre

Lama vasakul küljel looteasendis – põlved koos 90 kraadise nurga all. Pane vasak käsi sirgelt enda ette ja aseta parem käsi üle vasaku nii, et sõrmeotsad puutuvad kokku. Seejärel libista parem käsi üle keha tagasi ja keera teisele küljele. Korda sama asendit ka teise poolega. Peaksid tundma venitust nii üla- kui ka alaseljas.

Poolsild

Lama selili käed keha kõrval, peopesad ülespoole ja põlved painutatud. Rullides oma selgroogu tõsta puusad õhku ja jäta õlad matile. Hoia sillaasendit mõned sekundid ning rulli selgroog lüli-lüli haaval kuni puusadeni maha tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles