Terviserisk, mis tekib urineerimisel enne vahekorda

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panthermedia.net / Craig Robinson/scanpix

Uroloog märgib, et kui naine käib enne seksimist tualetis, võib ta enese teadmata olla suurenenud ohus tsüstiidi ehk põiepõletiku tekkeks.

New Yorgis tegutsev uroloog David Kaufman tõdes, et urineerimine enne vahekorda on number üks põhjus kusepõiepõletiku tekkes, mida tuntakse ka «mesinädalate haigusena», kirjutab Independent.  

Kui vahekorrale järgnev urineerimine aitab vähendada bakterite hulka kuseteedes, siis urineerimisel enne seksimist tekib vastupidine efekt – mikroobid, mis pole sellega naise organismist võibolla veel väljunud, lükatakse nende liigutustega tagasi kuseteedesse.  

Kui naine ootab tualetiskäiguga vahekorra lõpuni, on põide kogunenud rohkem uriini ning selle survega on mõnevõrra lihtsam ka urineerides mikroobidest vabaneda. Mõned arstid on soovitanud põiepõletiku ennetamiseks aga ka pissida vajadusel nii enne kui ka pärast vahekorda.

Põiepõletik põhjustab tugevaid urineerimishäireid, valu põie piirkonnas ning vere eritumist uriiniga. Enamasti möödub kergekujuline põletik rohkelt vett juues ja sagedasti põit tühjendades. Tõsiste vaevuste püsimisel tuleb minna arsti juurde, kes määrab ravi ja eriuuringud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles