Terviselood, mis läksid tänavu lugejatele enim korda

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike Annabel.
Pisike Annabel. Illustratsioon: Vähiravifond «Kingitud elu»

Lõppeval, 2017. aastal jäi meie lugejatele enim silma terviseartiklid, mis panid kaasa tundma ja mõtlema või jagasid kasulikku teavet. 

Selgelt on näha, et Eesti inimestele lähevad väga korda laste rõõmud ja mured. Nii oligi kõige loetum terviseportaali artikkel «Koljuluumurruga kuuekuune beebi saadeti EMOst koju», kus laps kukkus voodilt maha, kui ema vaid korraks selja keeras, et talle riideid võtta. Sellele järgnes vanemate suur mure ja haiglates käimine. Lapsel oli küll koljuluumurd, kuid õnneks taastub ta siiski kenasti. 

Rohkete silmadeni jõudis ka vähki põdeva väikese Annabeli lugu, kus ta vanemad tänasid ülevoolavalt kõiki neid sooja südamega inimesi, kes lapse ravi jaoks annetasid. Annabeli lugu andis ilmselt jõudu ka paljudele teistele, kes põevad vähki või kellel lähedane on selle haigusega võitlemas. Inimeste ühine panus aitab elu pikendada! 

Sellele aastale andsid tooni teisedki haigused. Näiteks praegugi hoogu koguv gripp, Euroopast Eestisse jõudnud leetrid ja haruldane Hashimoto türeoidiit, mida põdev Kairi pidi nägema diagnoosi saamiseks väga palju vaeva, sest paljud arstid lihtsalt ei osanud seda määrata. Õnneks oli Kairi ise nii tubli, ega andnud alla. 

Hoolega pandi tähele laste ohtlikku väljakutset, millega tekitati nahale jää ja soolaga tõsiseid kahjustusi. Väga tõsiste tagajärgedega lõppes ka Sveni eksitus, kus ta neelas kogemata torusiili. Nüüd peab mees elama mao ja söögitoruta. Õnneks hüvitab haigekassa pärast meediakajastust vähemalt 90 protsenti mehe ravitoidusegust. 

Kirgi kütsid ka toitumise teemad. Kerkis küsimus, kas Eesti toitumissoovitused on aegunud või miks ei järgi neid üha enam populaarsust koguvad toitumisnõustajad? Peamiselt vaieldi selle üle, kui palju süsivesikuid, valke ja rasvu inimene ikkagi sööma peaks, et see oleks tervislik. 

Terviseportaali jagatud teadmistest peeti kõige olulisemateks: 

Hea lugeja, anna tervis@postimees.ee e-mailile teada, milline oli sinu lemmik terviselugu 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles