Ajuoperatsioonist paranev Agu Uudelepp tunneb ennast paremini (6)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Illustratsioon: Eero Vabamägi / Postimees

Novembri lõpus kopsuvähi raviks annetusi kogunud Agu Uudelepale tehti Pariisis ajuoperatsioon, millest mees ilusti paraneb. 

Poliitikavaatleja, Ringhäälingunõukogu liige ja kahe väikelapse isa Agu Uudelepp on võidelnud pea kaks aastat viimases staadiumis kopsuvähiga. Selle aasta augustiks oli vähk siirdunud ajju ning kaks nädalat tagasi tehti talle ajuoperatsioon, kus eemaldati enamik seal olnud kasvajast.  

«Lühike vastus on lihtsalt see, et ma tunnen ennast paremini. Operatsioon läks hästi, haav on ilusti kinni kasvanud ja komplikatsioone ei ole. Otsus opereerida tehti sisuliselt kümne päeva jooksul. See oli prantsuse arstide otsus, kui nad olid mu üle vaadanud,» sõnas Uudelepp täna Postimehele.

Täna ilmunud Eesti Ekspressi artiklis kirjutatakse, et Eesti arstid ei pidanud operatsiooni võimalikuks. Agu kolis abikaasa Annika ja nende laste juurde Pariisi, kus talle tehti aju kiiritusravi. 

Peale operatsiooni ei oska Uudelepp edasise raviplaani kohta veel vastata. «Proovide ja rakukasvude tulemused võtavad aega. Loodus võtab oma aja. Kui need on teada, on mul kohtumine ka onkoloogiga ja siis oskan täpsemalt öelda,» rääkis ta.

Kuigi kopsuvähi üks peamine tekkepõhjus on suitsetamine, oli Uudelepp sellest pahest siiski prii ning ütles varasemalt Postimehele, et oli toona ka sel põhjusel diagnoosis väga nördinud. Abi oleks saanud vaid ülikallist vähiravimist Keytruda, mille üks doos maksab 5000 eurot ning mida haigekassa ei toeta. 

Mehele vajalikku vähiravimit oli valmis toetama vähiravifond «Kingitud elu», mille asutaja Toivo Tänavsuu sõnul on praegu näha olnud esimesi märke, et ravim ka toimib. Uudelepa ravi jaoks saadi annetajate ja Vähiravifondi «Kingitud elu» toel kokku vähemalt kahe aasta raviraha.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles