Uue aasta algul haiguslehte võttes raha kiirelt kätte ei saa

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa ravikindlustuse osakonna peaspetsialisti Tea Matsoni sõnul olid inimesed haiguslehel  peamiselt lihasluukonna ja sidekoehaiguste, vigastuste ja mürgistuste, hingamisteede haiguste, pahaloomuliste kasvajate ning vereringeelundite haiguste tõttu.
Haigekassa ravikindlustuse osakonna peaspetsialisti Tea Matsoni sõnul olid inimesed haiguslehel peamiselt lihasluukonna ja sidekoehaiguste, vigastuste ja mürgistuste, hingamisteede haiguste, pahaloomuliste kasvajate ning vereringeelundite haiguste tõttu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Haigekassa teavitab, et jaanuaris võtab töövõimetushüvitiste väljamaksmine tavapärasest kauem aega.

Uue aasta alguses viibib töövõimetuslehtede väljamaksmine neile kindlustatutele, kelle töövabastusperiood algab jaanuaris 2018, teatas haigekassa.

Töövõimetushüvitist arvutatakse 2017. aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulu alusel, mille andmed edastab haigekassale maksu- ja tolliamet. Hüvitise maksmine viibib seoses maksu- ja tolliameti 2017. aasta tuludeklaratsioonide menetlemisega.

Haigekassa alustab hüvitiste väljamaksetega siis, kui maksu- ja tolliamet edastab neile informatsiooni 2017. aasta deklaratsioonide töötlemise lõpetamisest.

Aeglane andmevahetus haigekassa ning maksu- ja tolliameti vahel tekitas mitu nädalat kestnud viivituse haigusrahade maksmisel ka 2016. ja 2017. aasta alguses.

Väljamaksete alustamisest annab haigekassa teada oma koduleheküljel. Viivitus ei mõjuta 2017. aastal alanud töövõimetuslehtede hüvitise maksmist.

Haigekassa vabandab võimalike ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles