Haruldane geneetiline seisund muutis naise iseenda kaksikõeks

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haruldase seisundiga Taylor Muhl.
Haruldase seisundiga Taylor Muhl. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Taylor Muhl on Californiast pärit artist, kellel on diagnoositud haruldane geneetiline seisund, kimäärsusSee tähendab, et tema ja ta kaksik sulandusid  juba emakas olles üheks. 

Muhli sõnul on tema seisund niivõrd haruldane, et kogu maailmas on leidnud kinnitust vaid umbes sada sellist juhtu, kirjutab Fox News. See geneetiline seisund võib tuua kaasa erinevaid terviseprobleeme. 

Naine pani oma ebatavalist seisundit esimest korda tähele juba väiksena. Ta märkas, et ühegi teise lapse nahk ei olnud kahes värvitoonis, nagu tal. Hiljem, kui ta pani tähele ka veidraid haigus, said arstid aru, et tegemist pole vaid suure sünnimärgiga, nagu alguses arvati. 

«Mu autoimmuunsuse probleemid lõid enne teismeiga päris tõsiselt välja ja see oli üsna keeruline, eriti kuna ma ei teadnud, miks ma haige olin,» rääkis Muhl. Naine sai diagnoosi alles siis, kui ta oli 20. Tema terviseprobleemid tulid sellest, et üks kehapool ründas teist. Kuna naise kehas oli kahes variandis DNA-d, oli tal ka kaks n-ö erinevat immuunsüsteemi. 

Oma tervise hoidmiseks tarbib Muhl enda sõnul tugeva toimega probiootikume ja vitamiine ning üritab jälgida tervislikku elustiili. «Hoolimata sellest kannatan ma igapäevaselt autoimmuunsuse probleemide ja toidutundlikkuse käes,» rääkis ta.

Naine üritab tõsta inimeste teadlikkust selle geneetilise seisundi suhtes. Oma Instagrami konto kaudu püüab ta edasi anda ka keha suhtes positiivset suhtumist, et normaalsusest erineva välimusega inimesed ei jätaks sellepärast oma eesmärke täitmata. 

Ta tundis, et on oluline oma keha näidata, sest meelelahutusmaailmas pannakse sageli rõhku just välimuse perfektsusele või otsitakse inimest, kes vastaks mõnele stereotüübile. 

Siit pildilt näeb naise kahes toonis nahka: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles