Galerii: võimsad vahvlitalgud tõid vähiravifondile ligi 20 000 eurot

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõulude eel küpsetasid vähiravifondi vabatahtlikud Vahvlihaldjate abiga ligi 4000 vahvlit, mis rändasid ettevõtete ja asutuste kingikottidesse. Need asutused annetasid vähihaigete toetuseks kokku ligi 20 000 eurot. 

Vähiravifond «Kingitud elu» tegi varasügisel ettevõtetele ja asutustele üleskutse loobuda traditsiooniliste jõulukingituste tegemisest oma töötajatele, partneritele või klientidele ning selle asemel hoopis annetada vähihaigete toetuseks. Need firmad ja asutused, kes soovisid vähihaigeid toetada, kuid samas pista midagi ka oma jõuluvana kingikotti, said fondilt tänutäheks vahvlikarpe. 

Koostöös Vahvlihaldjatega toimusidki jõulude eel suured küpsetustalgud. Nende raames küpsetas paarkümmend fondi vabatahtlikku enam kui kümne vanakooli vahvlimasinaga 20 tunni jooksul ligi 4000 vahvlit.

Kümnekaupa karpi pakitud vahvlid leidsid tee fondi toetanud ettevõtete, asutuste ja ka mõne eraisiku jõuluvanade kingikottidesse. Üle paarikümne firma, asutuse ja eraisiku annetasid fondi vahvlite vastu kokku ligi 20 000 eurot. 

«Kingitud elu» tegevjuht Katrin Kuusemäe tänas kõiki annetajaid ning öötundidelgi töötanud vahvliküpsetajaid ja Vahvlihaldjaid kogu abi ja toetuse eest. Abiks oli ka Tere piimatööstus, kes annetas vahvlitaina tegemiseks võid ja piima.

«Üheskoos kinkisime mitmele Eesti inimesele lootuse, võimaluse elada oma lähedaste keskel ning kogeda läheneva kevade hõngu,» lisas Kuusemäe.

Vahvlitalgud korraldas vähiravifond teist aastat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles