Enneaegsete vastsündinute intensiivraviosakond sai suure annetuse (2)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil enneaegne beebi Tartu Ülikooli kliinikumi lastekliiniku intensiivraviosakonnas.
Pildil enneaegne beebi Tartu Ülikooli kliinikumi lastekliiniku intensiivraviosakonnas. Illustratsioon: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Heategevuslik telesaade «Jõulutunnel» kogus enneaegsetele lastele mõeldud intensiivraviüksuse loomiseks üle 200 000 euro. 

Sel aastal soovib «Jõulutunnel» toetada heade annetajate abil sügavalt enneaegsetele vastsündinutele mõeldud vastsündinuteosakonna intensiivraviüksuse loomist. Kolmapäeva pärastlõunaks oli «Jõulutunneli» annetustelefonidele laekunud 209 915 eurot. 

Eriline on loodavate palatite puhul see, et neis on olemas kõik tingimused selleks, et ema ja isa saaksid lapsega kogu beebi kasvamise-kosumise aja koos olla.

Praegu selliseid perepalateid intensiivraviosakonnas ei ole. Loodavasse osakonda ja intensiivraviüksusesse tuleb aastas 400–500 vastsündinut, kellest pool on enneaegsed ja neist omakorda pool sügavalt enneaegsed.

Annetustelefonid avati 1. detsembril ja need jäävad avatuks 31. detsembri südaööni.

  • Helistades numbrile 900 7701 saab annetada 5 eurot, 
  • numbrile 900 7702 helistades annetatakse 10 eurot ja 
  • numbrile 900 7703 helistades annetatakse 25 eurot.

Vaata «Jõulutunnel» 2017 saadet SIIN.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles