Silmakeskus jätkab hoiatusest hoolimata ebateaduse levitamist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis KSA silmakeskuse blogist.

Detsembri alguses saatis terviseamet KSA silmakeskusele märgukirja, et nad eemaldaksid blogist sissekanded, milles väidetavat pole võimalik tõestada, kuid sealt leiab senini kaheldava väärtusega infot. 

Terviseameti järelevalveosakonna nõunik Eve Pilt ütles ERR uudisteportaalile, et amet on ebateaduslike sissekannete jätkuva leitavusega silmakeskuse lehelt kursis, kuid riiklikku järelevalvemenetlust pole KSA suhtes algatatud. 

Detsembri algul öeldi terviseametist, et reeglina piisab korralekutsumisest ehk märgukirjast, mille amet ettevõttele saatis, aga kui asutus koostööd ei tee ning valeinfot ei muuda ega eemalda, on võimalik algatada riiklik järelevalvemenetlus.

Ligi kuu aega hiljem võib KSA blogist jätkuvalt lugeda väiteid, et piim tekitab opioididega sarnaselt sõltuvust, et vähemalt 90 protsenti lastearstide välja kirjutatud ravimitest ja laste kirurgilistest protseduuridest on ebavajalikud, et Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) eksperdid on täielikult korrumpeerunud jpm.

KSA võib ameti märgukirjale vastata hiljemalt 8. jaanuaril ning siis selgub edasine. KSA silmakeskuse omanik, silmaarst Ants Haavel on varem öelnud, et kõik blogipostitused on võetud usaldusväärsetest allikatest ning kogu tekst tagatud ka teadusartiklitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles