Naine oleks jõulukaardi pärast peaaegu pimedaks jäänud

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sära tekitas silmas probleeme.
Sära tekitas silmas probleeme. Foto: Dreamstime

49-aastane naine pöördus erakorralise meditsiini osakonda (EMO), kuna tema silm oli punane, valutas, silmalaug läks paiste ning ta ei näinud enam selle silmaga. 

Ajakirjas British Medical Journal avaldatud juhtumiuuringus tuuakse välja, et esmalt silma uurinud arst leidis patsiendil silma sarvkesta kahjustuse ja arvas, et selle oli tekitanud herpes, kirjutab Telegraph. Hiljem mikroskoobi all uurides avastati silmast aga särav moodustis. 

Patsiendile meenus seejärel, et tal oli läinud jõulukaardi katsumise järel sära silma. Sära oli läinud klompi, tekitades kahjustuse, mis meenutas herpese infektsiooni sümptomeid. Säraklomp võeti naise silmast ära ja tal tuli võtta antibiootikume. 

Raportis kiidetakse naist, et ta pöördus EMOssse, sest asjatundmatute nõuannete korral oleks ta võinud saada valediagnoosi. Lisaks soovitatakse raportis arstidel patsientidelt alati järele küsida, mis võis silmakahjustuse põhjustada, isegi kui pealtnäha tundub olevat tegu levinud infektsiooniga. Konkreetse juhtumi puhul oleks võinud naine saada valet ravi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles