Kuulo Kutsar: suuremat gripilainet on oodata pärast koolivaheaja lõppu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed.
Koolilapsed. Foto: Sille Annuk / Postimees

Gripp Eestis veel massiliselt ei levi, ent haigestumine kipub suurenema siis, kui lapsed on vaheajalt ja vanemad talvepuhkuselt tagasi ning teistega jälle ninapidi koos.

Soomes levib jõudsalt gripp, kuid Eestis registreeriti aasta viimasel nädalal ainult 55 gripi haigusjuhtu, samas hakkavad nakkushaigused pärast koolivaheaega tavaliselt kiiremini levima, ütles terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar ERRi raadiouudistele.

Kui vaadata muid sarnaseid ülemiste hingamisteede nakkusi, siis domineerivad Kutsari sõnul Eestis praegu paragripp, rinoviirus, RS-viirus ja üksikjuhtudel ka koronaviirus. 

Kuulo Kutsar.
Kuulo Kutsar. Foto: Erik Prozes

«Kokkuvõttes tuleb nentida, et (gripi)epideemiast oleme veel siiski kaugel,» kinnitas ta, lisades, et reisidelt võidakse kaasa tuua nii grippi kui ka gripitaolisi viirusi.

Jõulude ja uue aasta ajal levivad nakkused vähem, sest kõik koolid ja osa lastesõimedest on suletud ning paljud vanemadki puhkuse võtnud. Kutsari sõnul näitab kogemus, et kui kollektiivid taas kokku tulevad, siis nakatumine viirushaigustesse kasvab.

Loe pikemalt ERRist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles