Aastased jõusaalipaketid võivad trennitahte eemale peletada

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treeningu eest maksimine ei kindlusta veel sinna minemist.
Treeningu eest maksimine ei kindlusta veel sinna minemist. Illustratsioon: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kuigi võiks arvata, et jõusaali alla kõvasti raha panemine motiveerib treenima, on see tegelikult vähetõenäoline. 

Uuringud näitavad, et aastane jõusaalipakett ei pane inimesi tegelikult trenni tegema, vahendab Healthline. Jõusaalid ootavadki just neid, kes on uuel aastal lubanud tervislikumalt elama hakata ja rohkem trenni teha. 

Kui inimene ei armasta trenni teha, siis ei pane ka jaanuaris ettemakstud summad teda seda tegema, seletas väljaandele treeningupsühholoog ja personaaltreener Rachel Straub. 8000 inimesega tehtud uuring leidis, et jõusaali liikmed maksid ühe külastuse kohta keskmiselt 17 dollarit. See oli tunduvalt rohkem kui kümne korra kaardiga, millega oleks ühe külastuse hinnaks tulnud kümme dollarit.

Süütunne, et jõusaali eest on juba makstud, ei vii tegelikult trenni. Straubi arvates võtab pika perspektiivi nägemine aega, kuid mõtlemine treeningu kaugeleulatuvatele mõjudele ja tervisekasule aitab tegelikult treeningharjumust tekitada.

Võhma- ja jõutreening on vajalik üleüldise heaolu jaoks. Treeningut seostatakse südametervise, tugevate luude ja vähema stressiga. Kuid nullist alustades ei ole mõtet ennast ära väsitada. Treener soovitab väikseid ja käegakatsutavaid eesmärke luua, näiteks vähehaaval harjutuste tugevust, kordusi ja kestvust suurendada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles