Kosmeetikatooted, mille trennijärgne kasutamine teeb nahale karuteene

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / CandyBox Images

Kui ihaldad kaunist ja säravat näonahka, tasuks vältida pärast trenni kõiksugu kosmeetikatoodete kasutamist, sest need ummistavad nahapoorid lihtsalt ära.

Pärast intensiivset trenni tahame esmalt saada mõnusa sooja duši alla, et end higist puhtaks pesta ja värskendada. Mõned pesemisjärgsed tegevused võivad aga kehale teha rohkem kahju kui kasu, kirjutab Reader’s Digest.

Dermatoloog dr Dendy Engelman soovitab vältida näiteks juuksehooldustooteid peale šampooni ja palsami. «Kuna keha on pärast dušši alles soe, siis juuksespreid, juukseõlid jm kipuvad sulama ning mööda nahka laiali valguma. Kui need näonahale jõuavad, ummistavad need nahapoore,» kirjeldas ta.

Veelgi hullem on see, et sellised tooted põhjustavad pikema kokkupuute puhul aknet ja nahaärritust. Ummistunud nahapoore on raske uuesti avada ning see omakorda võib tekitada rohkem mustpea- ja valgepeakomedoone, millest on tüütu vabaneda.

Dr Engelman soovitab võimalusel vältida ka äsja pestud nahale mistahes kosmeetika kandmist. Kuna soe dušš või saun on nahapoorid avanud ja puhastanud, siis viimane asi, mida peaks tahtma puhtale nahale kanda, on rasvane jumestuskreem ja puuder. Kui mingil põhjusel on soov nägu pärast trenni ikka korda teha, pakub dermatoloog parema variandina välja pigem tooniva ja niisutava päevakreemi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles