Noor treener suri grippi, sest põdes haigust püstijalu

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyler Baughman.
Kyler Baughman. Foto: Facebook/erakogu

USAs tegutsev 21-aastane personaaltreener Kyler Baughman oli oma sportliku vormiga paljudele eeskujuks. Paraku maksis oma haiguse eiramine talle elu. 

«Ilmselt ta mõtles, et see on lihtsalt külmetus ja läheb varsti mööda,» ütles noormehe ema Beverly Baughman väljaandele WPXI. Poeg oli jõuluks koju tulnud ning pere märkas 23. detsembril, et ta ei tunne end hästi, vaid köhis, oli kurnatud ning nohune. Päev pärast jõule läks noormees uuesti tööle Walmarti, kus ta tegeles kauba ladustamisega, kuid tuli kehva enesetunde tõttu varem koju.

Tema kihlatu väitel kaebas ta valu rinnus ning köhis pidevalt. Kahe päevaga läks Kyler Baughmani tervis hullemaks ning palavik tõusis järsult. Mees viidi esmalt Westmorelandi haigla EMOsse, kust viidi ta üle Pittsburghis asuvasse haiglasse. Kuna ta oli gripis juba mitmeid päevi ning liikus haigusest hoolimata pidevalt ringi, suri ta 28. detsembril gripi tüsistustesse. Mehe organid andsid alla ning gripitüsistustest tekkis septiline šokk.

Baughmanide pere kinnitusel polnud poeg gripi vastu vaktsineeritud. Nende sõnum teistele on see, et oma tervisele tuleks rohkem tähelepanu pöörata ning haigusenähte tundes aeg täielikult maha võtta. «Kui kasvõi palavik on juba mitu päeva olnud, siis tuleb end ravida. Kyler arvas, et see läheb lihtsalt mööda nagu enamikul inimestel. Arvan, et inimesed peaksid oma keha märguannetele rohkem tähelepanu pöörama,» lisas poissi leinav ema Beverly. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles