Postimehe lugu HIV+ põnnist ärgitas looma heategevuskampaaniat

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Postimehe artikkel kolmeaastasest HIVpositiivsest Martinist ja tema emast Laurast tekitas palju vastukaja ning lugejad andsid teada oma soovist peret toetada. Tänu lastefondile on nüüd see võimalus olemas.

 HIV+ põnni emal Laural on kolm suurt soovi – saada ravikindlustus, lõpetada remont Martini toas ning muuta oma lugu avalikustades inimeste suhtumist HI-viiruse kandjatesse inimestesse. Kui esimese soovi täitmine sõltub ametnikest ja seadustest, siis viimase kahe soovi osas saavad kõik kaasa lüüa.

Väikese Martini lastetoa remonti saab panustada, tehes annetuse SA Eesti Lastefondi kontole EE361010220259518223 selgitusega «Martinile».

Loe ka: «Isa vaikimine rikkus alatiseks lapse elu»

Kolmeaastane Martin nakatus pärast sündi, sest tema ema Laura polnud oma haigusest teadlik. Tänu ravimitele on Martinil olemas kunstlik immuunsussüsteem ja ta on sama terve nagu teisedki lapsed.

Eestis on praegu 55 HIVpositiivset last, kellest nii mõnedki elavad väga keerulistes oludes. Neid saab toetada annetades lastefondile.

Näiteks kogub fond raha algklassides õppivale tüdrukule, kes elab isa ja kasuemaga ning tegeleb aktiivselt spordiga. Tema perele oleks suur abi, kui oleks võimalik toetada spordilaagriga seotud kulusid.

Teine fondi poolt toetatv koolieelses eas laps Ida-Virumaal sai nakkuse emalt raseduse ajal.  Laps tunneb puudust paljude jaoks väga elementaarsetest asjadest: sobivatest riietest ja jalanõudest kevadeks ja suveks, arendavatest mänguasjadest, samuti vajaks ta korralikku tekki ja patja koos sobiva voodipesuga

HIV+ Lapsed annetuskontole on oodatud nii ühekordsed kui ka püsiannetused igas suuruses. SEB  EE361010220259518223

Saaja: SA Eesti Lastefond

Selgitus: HIV+ Lapsed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles