Uuring toob selgust: kas rattasõit mõjutab meeste seksuaalset tervist?

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattasõit avaldab meestele rohkem kasulikku kui kahjulikku mõju.
Rattasõit avaldab meestele rohkem kasulikku kui kahjulikku mõju. Illustratsioon: CandyBox Images / PantherMedia / Scanpix

Uurijad võrdlesid rattureid jooksjate ja ujujatega ning leidsid, et nende seksuaalne tervis oli samaväärne.

Tulemused vastandusid eelnevate uuringutega, mille järgi võib rattasõit meeste suguorganite funktsioonidele halvasti mõjuda, rääkisid uuringu autorid. Nad lisasid, et rattasõidu kasulikud mõjud südame- veresoonkonna tervisele kaaluvad kaugelt üle riskid, vahendab BBC.

Uuringus küsitleti 2774 ratturit, 539 ujujat ja 789 jooksjat, kasutades küsimustikke, mis mõõtsid seksuaalset tervist ja kuseteede funktsioone. Näitajad olid kõikides gruppides võrdväärsed, kuid mõnel ratturil oli kalduvus kuseteede kitsenemisele. Statistilist erinevust tugeva treeningkoormusega ratturite ja hobiratturite vahel ei leitud.

Ratturitel oli statistiliselt märkimisväärselt suurem võimalus tunda genitaalide tuimust ja edasised uuringud selgitavad välja, kas see võib olla seotud ka suuremate probleemidega. Uuringus leiti samuti, et genitaalide tuimus väheneb märgatavalt, kui ratturid seisavad 20 protsenti sõidust rattal püsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles