Endise valla elanikud jäid kodukohas perearstist ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstiabi ei ole Kõpu elanikele enam nii kättesaadav. Pilt on illustreeriv.
Perearstiabi ei ole Kõpu elanikele enam nii kättesaadav. Pilt on illustreeriv. Illustratsioon: Tomas Anderson / Panther Media / Scanpix

Põhja-Sakala valla Kõpu piirkonna elanikke teenindav perearst loobus nimistust, kuid kohapeale uut perearsti ei otsita. 

Terviseamet teatas, et Põhja-Sakala valla Kõpu piirkonna elanikke teenindav perearst Olga Reiter loobus omal soovil nimistust alates käesoleva aasta algusest, vahendab Med24. 

Seoses sellega, et nimistu suurus oli ainult 473 inimest, mis jääb oluliselt alla perearsti nimistu piirsuuruse ning nii Põhja-Sakala valda kui Viljandi linna teenindavate teiste perearstide nimistutes on piisavalt vabu kohti, otsustas terviseamet nimistule uue arsti leidmiseks konkurssi mitte korraldada.

Terviseamet saatis detsembri algul ettepaneku Kõpu nimistu liitmiseks 15-le Viljandi linna, Viljandi valla ja Suure-Jaani valla perearstile. Terviseameti otsustas liita Kõpu nimistu perearst Henn Sepa nimistuga.

Juhul, kui mõni Põhja-Sakala valda, Viljandi linna või muud piirkonda teenindav perearst soovib hakata Kõpus vastuvõttu tegema, siis ei ole terviseameti poolt selleks ühtegi takistust. Küll aga puudub terviseametil võimalus sundida perearste Kõpus vastuvõttu tagama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles