Adik Levin: kui tahad terve olla, eelista talvel sügavkülmutatud vilju (2)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ADIK LEVIN
ADIK LEVIN Illustratsioon: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Inimestele, kes tahavad terved olla, soovitab meditsiiniteaduste doktor ja lastearst Adik Levin talvel osta mitte värskeid juurvilju, vaid sügavkülmutatud vilju.

«Inimesed söövad valesti. Iga päev tuleb süüa tohutult kiudaineid,» räägib Levin Terviseuudistele. Kiudaineid saabki erinevatest puu-, juur- ja köögiviljadest. Levini sõnul on probleem selles, et talvel ostetakse ilusaid läikivaid puu- ja juurvilju supermarketist. 

Kui tahetakse terve olla, siis mina soovitan talvel osta mitte värskeid juurvilju, vaid sügavkülmutatud vilju, rääkis arst. «Näiteks ostes lillkapsast või brokolit, siis ärge mitte kunagi ostke seda värske letist. Esiteks maksab see kaks või isegi kolm korda rohkem ja teiseks, kui see on kümme päeva seisnud, siis seal enam midagi toitainerikast ei ole,» sõnab Levin. Sügavkülmutatud juurviljades on Levini sõnul alles aga kõik vitamiinid.

Levin teeb igapäevaselt toidu kõrvale salatit ning usub, et just see annabki talle hea seedimise. Salatisse soovitab ta lisaks erinevatele värvilistele köögiviljadele panna ingverit, õunaäädikat ja sidrunit. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles