Viis märki, et saad treeningust kasu

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalutõus pole kellelegi meelepärane.
Kaalutõus pole kellelegi meelepärane. Illustratsioon: panthermedia.net/Jerry Bernard/Scanpix

Teed küll kõvasti trenni, kuid kaalult vaatab vastu ikka sama number, või on kaal isegi tõusnud. See ei tähenda ilmtingimata, et treening ei oleks juba kehale mõjuma hakanud.

Portaal Health toob välja viis võimalust, kuidas saad kindlaks teha, kas treeningust on kasu. Kui saad kasvõi ühe nendest omaks tunnistada, oled õigel teel. 

Sa ei ihalda enam rämpstoitu

Kui oled tervislikumalt toituma hakanud, vähenevad ka isud suhkru ja töödeldud toidu järele. Need isud võivad ka täiesti kaduda, sest harjutad keha tahtma hoopis tervislikku toitu.

Testi oma maitsemeeli: Tee nimekiri viiest toidust, mille järgi sul pidevalt isu tekkis. Kahe nädala pärast vaata, kas tahad neid endiselt süüa.

Vajad raskemaid hantleid

Kui teed jõutreeningut, siis võid edusamme näha juba üsna varsti. Võtab vaid paar nädalat, et paremaid tulemusi näha. Peale suuremat muutust võib protsess natuke aeglustuda, kuid arened aja jooksul pidevalt.

Tunned ennast puhanuna

Treening ei paranda ainult päevast energiavaru, vaid annab ka parema une. Uuringud on näidanud, et kui unetusega inimesed jälgivad pikaajalist treeningprogrammi, jäävad nad kergemini magama, magavad kauem ja sügavamalt kui enne.

Su isu on muutunud

Kui oled palju aega trennis veetnud, ei pruugi sa olla enam nii näljane kui varem või hoopis vastupidi, tahad rohkem süüa. Treeningul on tegelikult mõlemapoolne mõju: mõned inimesed tunnevad isu langust, teised tõusu. Kui tahad kaalust alla võtta, võib näljatunne olla kohutav. Sel juhul ei tohiks söömist karta, kuna keha annab loomuliku signaali, et vajab trenniga toime tulemiseks rohkem energiat. Siiski vaata, et sööksid päristoitu. 800 kilokalorit avokaadost, on kehale palju kasulikum, kui 800 kilokalorit kummikommidest.

Su teksad istuvad teisiti

Ära oota, et püksid sulle ilmtingimata suureks jääksid. Kui teed jõutrenni, kasvatad musklit ja ei kaota kaalu, seetõttu võivad püksid hoopis kitsamaks jääda. Kõige paremini on võimalik nähtavaid muutusi kehas näha, kui vaatad, kuidas istud oma riietesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles