Lugemine aitab tervise korras hoida

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugemine hoiab vaimu värske ja tervise korras.
Lugemine hoiab vaimu värske ja tervise korras. Foto: SCANPIX

Raamatute, ajalehtede ja ajakirjade lugemine aitab vanemaealiste tervist korras hoida, kinnitab Ursula Lenz Saksamaa vanemaealiste organisatsioonist BAGSO.

Vananedes halveneb silmanägemine ning võivad tekkida probleemid kontsentreerumisega, kuid eksperdid julgustavad lugemisest mitte loobuma ning olukorraga kohanema, vahendab uudisteagentuur Xinhua.

Ajalehtede ja raamatute lugemisel on arstide sõnutsi mitmeid eeliseid. Nimelt on sõnade mentaalseteks kujunditeks muutmine kasulik kognitiivsele tulemusele ehk mõtlemise, tunnetuse ja keele vaheliste seoste loomisele. Samuti arendab lugemine sõnavara, keelekasutust ning kontsentreerumisvõimet, kinnitab Simone Helck Saksamaa vanemaealiste strateegiate arendamist kureerivast organisatsioonist Kuratorium Deutsche Altershilfe.

Saksamaa geriaatria assotsiatsiooni president Manfred Gogol soovitab lugeda kirjandust, mis inimest huvitab. Kui romaanid tunduvad liiga pikad, soovitab ta lugeda lühijutte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles