Tervisenõu: millal on õige aeg tegeleda veenilaienditega?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veenilaiendid.
Veenilaiendid. Foto: panthermedia.net / Inna Talan/Scanpix

Veenilaiendid on inetu mure, millest pole paljudel pärilikkuse tõttu pääsu. Millal tasuks aga mõelda nende kosmeetilise korrigeerimise peale?

Vastab veresoontekirurg dr Veronika Palmiste:

Olen praegu veenilaiendite hooaja keskel ning on näha, et minu teadlikud patsiendid võtavad kevadeks ja suveks valmistumist väga tõsiselt.

Suurem enamus veenilaienditest on kosmeetiline probleem ning meie kliimas on kõige parem nende korrigeerimisega tegeleda just sügis-talvisel perioodil, et oleks aega paraneda ning tulemust oodata.

Iga kosmeetilise operatsiooni järgselt on loomulik paranemisperiood, mis veenilaiendite korrigeerimise järgselt võib olla mitmeid kuid, ükskõik millist kirurgilist meetodit kasutades. Skleroteraapia puhul ei ole paranemine nii pikk, kuid ka veenilaiendite kadumine protseduuri järgselt võtab mitmeid kuid aega.

Õnneks on veenilaiendite haigus selline, mida saab kergelt varjata, kui ei ole soovi korrigeerida ning ei peaks inimese elu juhtima. Pigem julgustan võimalikult palju uurima, mida ja mis endale teha lubada, enne kui lõplikult otsustada. Ainult õigesti planeeritud tegevus õigel ajal võimaldab loodetud tulemuse!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles