Kui tahad tervislikumalt toituda, tuleb kauem magada

Triin Ärm
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unisena tekib rohkem magusaisu.
Unisena tekib rohkem magusaisu. Foto: Panther Media / Scanpix / Andriy Popov

Briti teadlased tegid katseid 42 vabatahtlikuga, uurimaks une ja toitumise vahelisi seoseid ja leidsid, et paremini magavatel inimestel väheneb magusaisu. 

Ajakirjas The American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuringu katsetes anti poolele osalejatest parema une jaoks juhiseid (ärge liialdage kohviga, ärge minge magama liiga täis ega tühja kõhuga) ja teisele poolele ei antud, kirjutab ERR Novaator. 

Selgus, et neist, kes juhiseid said, omakorda pool magaski  seepeale tõepoolest kauem, ja suurem osa juhiste saajatest, kes küll kauem ei maganud, veetsid ikkagi vähemalt kauem aega voodis. 

Teadlased jälgisid väga üksikasjalikult ka katseisikute toitumist, ehkki toitumisalaseid juhiseid neist kellelegi otseselt ei andnud, kuid sellest hoolimata selgus, et need, kes rohkem magama hakkasid, hakkasid ka vähem suhkrut sisaldavaid toite sööma – keskmiselt vähenes neil suhkru tarbimine päevas kümme grammi.

Loe pikemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles