Test meestele: kas sinu seksuaalelus esineb probleeme?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksuaaltervisega tasub pöörduda arsti poole, paljusid probleeme saab lahendada.
Seksuaaltervisega tasub pöörduda arsti poole, paljusid probleeme saab lahendada. Foto: Panther Media / Scanpix / Andriy Popov

Erektsioonihäireid peavad mehed sageli piinlikuks probleemiks, mida on keeruline lahendada.

Meestearst Kristo Ausmees on selgitanud, et tegelikult on erektsioonihäiret on üsna kerge ravida. Kõige tähtsam on tema sõnul diagnostika, et selgeks teha riskifaktorid. «Pahatihti on nii, et tegelikult mees ise oma igapäevase käitumisega – loobudes suitsetamisest või vähendades tööstressi – on võimeline ise oma seksuaalsust oluliselt parandama,» lausus ta. 

Oluline on see, et need inimesed, kes tunnetavad, et neil on need probleemid tekkimas, tuleksid arsti juurde. Ka Eesti uuringud näitavad, et see number meeste hulgas, kes julgevad oma seksuaalprobleemidest arstile rääkida, on endiselt madal.

Seksuaalhäired on täna ravitavad. Kõige tähtsam on põhjuste väljaselgitamine, sageli elustiili muutmine. Ravimid on olemas ning arst saab kindlasti sellisel puhul aidata.

Erektsioonihäirete teket saab ennetada mõõduka kehalise aktiivsuse, normaalse seksuaalelu, tervisliku toitumise ning ülemääraste töö- ja eraeluliste pingete vältimisega, on rääkinud arst-anestesioloog Markko Pärtelpoeg.

Testi saad teha SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles