Vaktsineerimise vastased pommitavad Eesti koole hoiatuskirjaga (7)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HPV vaktsiiniga hakatakse sellel aastal vaktsineerima kõiki 12-14-aastaseid tüdrukuid.
HPV vaktsiiniga hakatakse sellel aastal vaktsineerima kõiki 12-14-aastaseid tüdrukuid. Foto: Shannon Fagan/PantherMedia / Shannon Fagan

Kõikidele Eesti koolidele 31. jaanuaril saabunud kiri hoiatas HPV vaktsiini väidetavate kõrvalmõjude eest ja innustas koole küsima vaktsineerimiseks vanemate nõusolekut.  

Kõigile Eesti koolidele saatis kirja anonüümne autor, kes peidab end äriregistrile tundmatu ühingu nime taha. Kiri sisaldab ühekülgseid ja kergesti ümberlükatavaid väiteid HPV vastase vaktsiini kõrvalmõjudest, teatab Sotsiaalministeerium oma sotsiaalmeedia kontol

Kirja saatis Vaktsiinikahjustusega Laste Vanemate Ühing. Kiri pealkirjaga: «Ravilepingu sõlmimise tingimustest HPV vaktsiini osas», sisaldab endas väljavõtteid seadustest vaktsineerimiseks vajaliku nõusoleku kohta koolis üldiselt ja pöörab tähelepanu HPV-vaktsiini infolehele. Ühing soovib enda sõnul kirjaga tõsta teadlikkust, et kõik oskaksid teha informeeritud otsuseid ja saaksid aru oma otsuse poolt ja vastuargumentidest.

Sotsiaalministeeriumi sõnul sisaldab kiri ühekülgseid ja kergesti ümberlükatavaid väiteid HPV vastase vaktsiini kõrvalmõjudest. Ministeerium lisab, et HPV vaktsiin annab tuhandetele noortele naistele võimaluse kaitsta end vähki tekitava HPV viiruse eest. 

Ühises pöördumises kinnitavad vaktsiini kasu Sotsiaalministeerium, Terviseamet, Ravimiamet, Eesti Haigekassa, Eesti Perearstide Selts, Eesti Infektsioonhaiguste Selts, Eesti Lastearstide Selts, Eesti Õdede Liit, Eesti Ämmaemandate Ühing, Eesti Immunoloogide ja Allergoloogide Selts, Eesti Naistearstide Selts ning Eesti Kolposkoopia Ühing. 

Kasuta võimalust ja küsi spetsialistilt HPV vaktsiini kohta nõu. 

Loe sarnasel teemal: 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles