Naistearst Ülle Kadastik teenetemärgist: olin pisarateni liigutatud

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Günekoloog Dr. Ülle Kadastik.
Günekoloog Dr. Ülle Kadastik. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgi pälvis teiste seas naistearst ja õppejõud dr Ülle Kadastik, kes naudib oma tööd ning tunneb rõõmu patsientide silmist paistva tänulikkuse üle.

«Sain (teenetemärgi saamisest - toim.) niimoodi teada, et noorema tütre mees saatis hommikul sõnumi. Muidu alati hommikuti vaatan lehte, aga täna ei jõudnud lahtigi teha. Ma ei saanud üldse aru, mille puhul ta õnnitleb, see oli väga suur üllatus. Minu jaoks oli täiesti ootamatu, ma ei olnud valmis ega teadnud midagi. Siis hakkasid järjest õnnitlused tulema,» kirjeldas Kadastik hommikusi emotsioone.

Ülle Kadastik tegutseb praegu Tartu Ülikooli naistekliiniku günekoloogia osakonna juhatajana ning võtab patsiente korra nädalas vastu ka Elite Erakliinikus. Samuti on ta väga pikalt välja õpetanud noori arstitudengeid, viimase aasta jooksul on aga jõudsalt koolitanud noorarste ja residente. 

Tunnustus on naistearsti sõnul väga eriline. «Loomulikult on see äärmiselt meeldiv ja olen väga liigutatud, lausa pisarateni. Ma ei tea, kuidas minu nimi sinna sattus, aga igal juhul olen väga tänulik,» sõnas ta.

Kadastikule meeldib oma töö väga ning enim teeb talle heameelt patsientide positiivne tagasiside ning tänulikkus. «Praktiliselt iga päev ma saan opereerida, seni ma naudin seda, tõesti tahan seda teha ja aidata naisi. Tagasiside on kõige armsam, kõik need tänusõnad ja rõõmsad silmad, kui inimene paraneb. Enamasti patsiendid tulevad osakonda lõikusele, saavad opereeritud ja lahkuvad kenasti, eks lähevad veel koju kosuma ka, aga vähemalt on tal haigus eemaldatud ja see on kõige parem,» rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles