TAI hakkab uurima täiskasvanute uimastitarvitamist

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Caro / Therese Aufschlager/Caro / Therese Aufschlager/Scanpix

Tervise Arengu Instituut (TAI) alustas uuringut Eesti täiskasvanud elanike uimastite  tarvitamisest. uuringu raames saadetakse ankeedid koju ja e-mailile 5000le inimesele vanuses 16-64 üle Eesti.

Uuringu abil soovib TAI saada teavet inimeste suhtumiste ja hoiakute kohta seoses uimastitega ning saada ülevaadet täiskasvanute suitsetamise, alkoholi ja narkootiliste ainete tarvitamise või mittetarvitamise kohta. Kogutavat teavet on kavas kasutada alusena Eesti rahvastiku tervislike eluviiside kujundamisele, haiguste ennetamisele ja tervise arengukavade koostamisele.

«Kui leiate oma postkastist uuringu ankeedi, siis see ei tähenda, nagu peaksime teid tingimata uimastite tarvitajaks,» ütles uuringu läbiviija, TAI vanemteadur Sigrid Vorobjov. Uuringu valim moodustati rahvastikuregistri andmete põhjal ja juhuslikkuse alusel. 

 «Kui olete sattunud nende inimeste hulka, palume teil kindlasti uuringus osaleda ja küsimustiku täita. Seda ka siis, kui te ise ei suitseta ega tarvita alkoholi või muid aineid,“ sõnas Vorobjov. 

Küsitlusele vastanute nime ega muid isikuandmeid ei koguta ega avaldata. Uuringu tulemused avaldatakse koondandmetena ja vastanute esitatud andmed on kaitstud vastavalt andmekaitsereeglitele.

Uuringu tulemused avaldatakse 2019. aasta kevadel.

Viimati uuris TAI Eesti täiskasvanud elannikkonna narkootikumide tarvitamist 2008. aastal «Eesti 2008» uuringu raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles