Surmaohtu sattunud südamehaigele kingiti generaator

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamestimulaatorid
Südamestimulaatorid Foto: Toomas Huik/Postimees

Laupäevases Meie Maas ilmus lugu Tagavere mehest Jaan Allikmaast, kes pidas sõna otseses mõttes elu nimel elektrijahti. Nimelt kasutab mees juba paar aastat südamestimulaatorit, aparaat tahab aga iga päev laetud akusid.

«Südamestimulaator vajab laadimist iga päev. Mul on ööd-päevad akud sees. Aku töötab kuus tundi,» rääkis Allikmaa Meie Maale. Kokku on mehel neli akut, millest kaks on korraga kasutuses ajal, mil teised kaks laadivad, siis toimub vahetus.

Allikmaa kodus läks elekter ära möödunud nädala neljapäeval ja tuli tagasi alles laupäeva õhtul kella kümne paiku. Lisaks laadimise murele tuli istuda külmas toas, süüa külma toitu ja kätte ei saanud ka vett. Varem pole mehe sõnul vool nii kaua ära olnud. Generaatorit tal kodus polnud ning akude laadimiseks oli vanahärra sunnitud võtma ette teekonna sõbra juurde.

Eile võttis Allikmaaga ühendust tööriistakaupluse Stokker juhataja, kes teatas, et firma kingib mehele generaatori, et tulevikus elektrikatkestused sellist probleemi enam ei tekitaks.

«On 21. sajand ja inimene ei saa elada sõna otseses mõttes. See on ikka täielik jama. Nii see mõte tekkis ega muud keerulist ei olnudki,» ütles Stokkeri juhataja Neil Rüüs.

Allikmaale on elektrikatkestused alati muret tekitanud. Stokkeri pakkumise üle tundis mees siirast heameelt. «Üllatav ikka. Naine just mõtles, et peaks generaatori ostma, kuid kui nad kingivad ega ma vastu pole. Siis pole ju enam mingit muret – paned käima ja vool on olemas,» pajatas Allikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles