Kas seksi saab pidada efektiivseks treeninguks?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Giulio Fornasar

Pärast vahekorda kipud tundma palavust, olema higine ning hingeldad – täpselt nagu trenniski. Kas vahekorda saab aga võtta kui treeningut?

Jah, kui sa teed seda õigesti – nii võivad vastata ilmselt need, kelle peenikese piha saladus on just selline, vahendab Men's Fitness. Kui vaadata aga fakte, siis peab nentima, et ei maksa kohe rõõmustada.

Seksuaalvahekorra keskmist pikkust on püütud välja selgitada eri uuringutes ja küsitlustes. Enamasti kipub see number jääma 10–15 minuti juurde, värske uuring aga kinnitab, et keskmine vahekord koos eelmänguga kestab 25 minutit. Mehed põletavad sealjuures 101 kalorit ning naised 70 kalorit. Võrdluseks võib võtta kardiotreeninguna jooksmise, kus mehed põletavad 25 minuti jooksul ligi kolmsada kalorit ning naised ligi 200 kalorit.

Veel ühes uuringus tehti kindlaks, et seksimisel põletatakse keskmiselt 3,5 kalorit minutis, mis on jämedalt öeldes samaväärne jalutamisega. Kui uuesti pöörduda selle juurde, et vahekord kestab 10–25 minutit, siis kalorikulu selle juures jääb siiski üsna väikeseks võrreldes päris treeningutega.

Samas on ka 3–4 kalori põletamine minutis parem kui täiesti nulli jääda. Seksimisel vabaneb kehas hormoone, mida seostatakse hea tuju, lõõgastumise ja väiksema stressiga. Samuti usutakse, et stress leevendab ärevust, depressiooni ning kõrget vererõhku.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles