Aasta hooldustöötaja panustab südamega oma valdkonna edenemisse

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta hooldustöötaja Marina Kaldas.
Aasta hooldustöötaja Marina Kaldas. Foto: Eda Amur

Eesti õdede liidu aasta hooldustöötaja tiitli pälvis 34 aastat Pärnu haiglas töötanud hooldustöötaja Marina Kaldas.

«Marina Kaldas on väga pikaajalise kogemusega hooldustöötaja, kes tunneb sügavat muret hooldajate erialase käekäigu pärast. Ta panustab alati hooldustöötajate seltsingu ürituste organiseerimisse ja hoiab piirkonna hooldajaid kursis õdede liidu poolt korraldatavate ürituste ja koolitustega,» rääkis hooldustöötajate seltsingu esimees Madeann Alamets.

Tiitli pälvinud Marina Kaldas alustas Pärnu Haiglas tööd 1984. aastal ja töötab siiani erakorralise meditsiini osakonnas. Ta on õdede liidu liige alates 2014. aastast, mil hooldustöötajad said õiguse kuuluda õdede liitu. Kaldas valiti aasta hooldustöötajaks kolme kandidaadi seast üle Eesti, kelle suurepärast tööd on esile tõstnud nii tööandjad, patsiendid kui ka kolleegid.

Alamets lisas, et hooldustöötajad on väga oluline osa tervishoiumeeskonnast, kes puutuvad enim kokku abi ja hooldust vajavate inimestega. Elanikkonna vananedes kasvab järjest ka hooldustöötajate roll ning on oluline seda märgata ja tunnustada.

Aasta hooldustöötaja tiitel anti Marina Kaldasele üle hooldustöötajate seltsingu korraldatud aastakoosolekul, kus valiti ka uus juhtkond. Järgmiseks aastaks võtavad seltsingu juhtimise üle Erika Pärnala Pärnu-Jaagupi Haiglast ning aseesimehed Maire Aus PERHist ja Leelo Sirge Põlva Haiglast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles