Ida-Tallinna Keskhaigla tahab hakata tegema rinnataastusoperatsioone

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnavähk on kõige sagedasem pahaloomuline kasvaja naistel.
Rinnavähk on kõige sagedasem pahaloomuline kasvaja naistel. Foto: SCANPIX

Ida-Tallinna Keskhaigla esitas sotsiaalministeeriumile taotluse plastika- ja rekonstruktiivkirurgiateenuse osutamiseks.

Ida-Tallinna Keskhaigla on eelnevatel aastatel määruses nimetatud operatsioone teostanud koostöös Taastava Kirurgia Kliinikuga. Patsientide suunamine pärast rinnavähi diagnoosimist teise tervishoiuteenuse osutaja juurde, et võib põhjustada täiendavaid uuringuid ja visiite ning on patsiendile kurnav, kirjutab Pealinn

Ida-Tallinna Keskhaiglas diagnoositakse igal aastal rinnavähk enam kui 100 uuel patsiendil. Rinnavähiga patsientide diagnostika ja ravi toimub vastavalt onkoloogia eriala ravijuhenditele ja multimodaalse vähiravi põhimõtetele.

Patsientidele on Ida-Tallinna Keskhaiglas tagatud parimad võimalused rinnavähi diagnostikaks, kirurgiliseks, medikamentoosseks süsteemseks raviks, taastusraviks ja psühholoogiliseks ning sotsiaalnõustamiseks.

Ravi järjepidevuse seisukohalt on oluline, et patsiendile oleksid kõik tervishoiuteenused ning sellega seotud teenused nagu psühholoogiline toetus ja sotsiaalnõustamine samas kohas kättesaadavad, kuhu ta on algselt pöördunud.

Ida-Tallinna Keskhaigla ruumid, sisustus, aparatuur ja töötajad vastavad haigla hinnangul nõuetele ning plastika- ja rekonstruktiivkirurgiateenust on planeeritud osutada ühel voodikohal Ida-Tallinna Keskhaigla naistekliiniku naistehaigustekeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles