Haigekassa: kõik Lääne-Tallinna Keskhaigla patsientidele tehtud kahjud katab haigla

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Tallinna keskhaigla.
Lääne-Tallinna keskhaigla. Foto: Lääne-Tallinna keskhaigla/Facebook

Haigekassa teatab, et ükski patsient ei tohi jääda Lääne-Tallinna Keskhaigla juhtumi tõttu vajaliku ravita.

Seoses täna ilmsiks tulnud korruptsioonikahtlustusega Lääne-Tallinna Keskhaigla õenduskliinikus on haigekassa algatanud täiendava lepingujärelevalve ning ootab haiglajuhtidelt selgitusi.

Haigekassa juhatus on võtnud ühendust Lääne Tallinna Keskhaigla juhtidega. Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane: «Ootame keskhaigla juhtkonnalt selgitusi ja selget tegevuskava, kuidas haigla välistab selliste olukordade tekkimise tulevikus. Korruptsiooni suhtes peab olema nulltolerants.» Vajadusel teeme igakülgset koostööd politseiga ning ootame, et uurimine selgitaks välja kuriteo ulatuse, lisas Haigekassa pressiesindaja Liis Hinsberg. 

Omalt poolt algatab haigekassa juba täna täiendavad lepingujärelevalve tegevused. «Eelkõige soovime tuvastada, et ükski patsient ei ole olnud halvemas seisus või jäänud ilma vajaliku ravita,» seletas Hinsberg. Kui selgub, et raviasutuse juhtide tegevusest tulenevalt on ravi vajavad inimesed olnud ebaõiglaselt koheldud ning ravikindlustuse raha mittesihipäraselt kasutatud, siis tuleb haiglal kahjud täielikult korvata.

2019. aastast algava uue lepinguperioodi eel analüüsib haigekassa ka seda, kuidas saab edaspidi lepingutes jõulisemalt fikseerida haigla vastutuse korruptsiooni vältimisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles