Õiguskantsler lubas noorte arstide murele lahendust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saaremaad külastanud õiguskantsler Ülle Madise avaldas lootust, et lähtetoetuse saamisega kaasneva bürokraatia vähendamisega on võimalik lahendada üks probleem, mis takistab noori arste saarele tööle tulemast.

Eilsel kohtumisel õiguskantsleriga tõdes Kuressaare haigla juhatuse liige Märt Kõlli, et haigla suuremaid probleeme on seotud arstidega: olemasolevate arstide keskmine iga on üsna kõrge, teatud erialade spetsialistidest on suur puudus, noored arstid Saaremaale aga ei kipu.

Selgus, et erilist abi pole ka 15 000 euro suurusest lähtetoetusest, mida saaks kasutada näiteks korteri ostmiseks, kirjutab Saarte Hääl. Nimelt on äsja ülikooli lõpetanud spetsialistil toetuse saamiseks dokumente õigeks ajaks korda saada väga raske, kui mitte võimatu.

«Mina pole seda lähtetoetust kasutada saanud,» nentis mullu augustis Tartu Ülikooli lõpetanud ja septembris haigla EMO juhatajana tööle asunud Mihkel Laidna. Tema sõnul tuleb taotlus esitada hiljemalt 1. oktoobriks. «See, et residentuuri lõpetanu oma dokumendid terviseametis tehtud ja koodid kätte saaks, võtab aega mitu nädalat ja kui need käes, on september ammu möödas.»

Õiguskantsleri sõnul on tal on hea meel, et toetuse saamist takistav probleem tema külaskäigul haiglasse ilmsiks tuli. «Kahju on kuulda, et toetuse saamine, mis võiks aidata ka Saaremaal noori vajalikke eriarste saada, jääb lihtsalt bürokraatia taha. See on üks probleem, millega saame otsekohe tegelema hakata – uurida, miks praegune korraldus nii ebamõistlik on ja kuidas seda muuta saaks,» lausus Madise.

Loe artiklit täismahus Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles