Värsked andmed: gripp murrab jätkuvalt eakaid, surnuid on 23

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas naine põeb grippi.
Eakas naine põeb grippi. Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson

Gripihooaeg veel vaibumise märke ei näita, haigestunute arv püsib endiselt kõrge ning möödunud nädal tõi paraku kaasa veel kaks gripisurma.

Eelmisel pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 6620 inimest, neist veidi üle 42 protsendi olid lapsed, teatas terviseamet. Haigestunute üldarv püsis stabiilsena. Peamiselt põhjustavad haigestumisi gripiviirused, nende osakaal muude viiruste seas ulatus 72 protsendini. 

Alates oktoobrist on vajanud gripi tõttu haiglaravi 623 patsienti, neist 66 protsenti olid tööealised või vanemad inimesed. Kõikidest haiglaravi vajanutest 287 inimest on jõudnud haiglasse viimasel kolmel nädalal.

Intensiivravi on terviseameti andmeil vajanud 74 inimest vanuses 45–92 eluaastat, neist  70 kuulusid riskirühmadesse. Üks inimene oli väidetavalt eelnevalt terve, kolme inimese osas puudusid andmed kaasuvate haiguste kohta, neist kaks jõudsid haiglasse üliraskes seisundis. 

Gripist tingitud tüsistuste tõttu on surnud 23 inimest vanuses 60–89 eluaastat. Kõik kuulusid riskirühmadesse kas vanuse või kaasuvate krooniliste haiguste tõttu.

Eestis on ringluses kolm gripiviirust - kaks A- ja üks B-gripiviirus. B-gripiviirus on hooajale iseloomulikult kujunenud domineerivaks gripiviiruseks. Laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal 401 gripiviirust, neist 100 olid A- ja 301 B-gripiviirused. Grippi haigestumine oli kõrgeim Tallinnas, Ida-Virumaal, Narvas,  Pärnu-, Järva- ja Viljandimaal.

Raskekujuliste gripijuhtude (intensiivravi vajadus ja surmajuhud) ülevaade põhineb TÜ Kliinikumi, Ida-Tallinna Keskhaigla,  Lääne-Tallinna Keskhaigla, PERHi, Narva, Viljandi ja Pärnu haiglate poolt edastatud andmetel.

Loe gripist, selle ennetamisest ja vaktsiinist veel siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles