Lülisamba väärarenguga pisipoiss vajab annetajate tuge

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuueaastane Sander.
Kuueaastane Sander. Foto: Lastefond/erakogu

Mitme anomaaliaga sündinud 6-aastane Sander vajab pingete leevendamiseks ja lihaste treenimiseks individuaalset ravivesivõimlemist, mille võimaldamine käib lapse perele üle jõu.

Sander sündis lülisamba väärarengu ja kahepoolse neurosensoorse kuulmislangusega ehk ta oli kaasasündinult kurt. Lapsele on paigaldatud ajutüve implantaat ning ta õpib logopeedi toel kõnelema. Hiljuti läbis poiss lülisamba operatsiooni, et tema seisund paraneks, kuid seljal ja kaelal esineb endiselt kõverusi ning lihaspingeid. Kuna seljas asuva implantaadi tõttu on põrutamisohuga treeningud Sandrile mittesoovitatud, on ravivesivõimlemine üks parimaid viise pingeid leevendada ning lihaseid treenida.

Poiss vajab individuaalset ravivesivõimlemist, mille järjepidev võimaldamine pole perele jõukohane. Nad pöördusid TÜ Kliinikumi Lastefondi poole, kes hakkab annetajate toel toetama Sandrile vajalikku regulaarset individuaalset füsioteraapiat vees aasta jooksul üle 1250 euroga. Ka kohalik omavalitsus panustab sellesse 500 eurot.

Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves nentis, et fond on individuaalset ravivesivõimlemist hakanud toetama viimase poole aasta jooksul ning hetkel toetatakse sellega kolme last.

«Meil on väga hea meel, et saame nende laste puhul võimaldada just individuaalset lähenemist, sest see on suureks abiks laste taastusravis. Kindlasti on neid peresid veel, kus laps vajaks haigusest tulenevalt arsti soovitusel just sellist teenust,» sõnas ta ning julgustas peresid nende poole pöörduma.

Et kõik arendavaid teraapiaid vajavad lapsed, kelle pered on Lastefondi poole pöördunud või paari aasta jooksul pöörduvad, saaksid vajalikku abi, on fond ellu kutsunud kampaania nimega Üleannetus. Selle eesmärgiks on koguda summa, mis võimaldaks kolme aasta jooksul aidata 35 teraapiat vajavat last. Kõikidel headel inimestel on võimalik anda oma panus Sandri ja teiste teraapiaid vajavate laste toetuseks kampaania veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles