Ema jagab hetke, mil sai teada oma vastsündinu Downi sündroomist

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema sai lapse Downi sündroomist teada alles siis, kui vastsündinut nägi.
Ema sai lapse Downi sündroomist teada alles siis, kui vastsündinut nägi. Foto: Wladimir Wetzel/PantherMedia / Wladimir Wetzel

Kui Amber Rojas neljandat korda lapseootele jäi, teadis ta, et seekord on miski teisiti.

Tema abikaasa Fernando Rojas arvas, et kummaline tunne raseduse ajal tuli sellest, et paar otsustas jätta lapse soo kuni sünnini saladuseks, vahendab Independent. Kui tütar Amadeus selle aasta veebruaris sündis, osutus ema intuitsioon tõeks, sest lapsel diagnoositi Downi sündroom.

Amberil ja Fernandol on veel neli last, kelle hulgas ka kaksikud. Texases elav paar otsustas oma viienda lapse soo teada saamisega oodata. Kuigi raseduse ajal ei viidanud miski sellele, et tulevane pereliige erineks kuidagi eelmistest lastest, sõnas ema, et ta aimas midagi. Ta rääkis, et tundis, et sünnib poiss, kuid midagi tema juures on veel teisiti.

Laps tuli ilmale viis minutit peale sünnitamiseks mõeldud veevanni astumist. Järgmisel hetkel pandi vastsündinu ema rinnale ning ta sai oma sõnul kohe aru, et lapsel on Downi sündroom. Kui ämmaemand ütles, et lapsel on tõesti mõned Downi sündroomi tundemärgid, oli ema veendunud, et tema aimdus ei vedanud teda alt.

Pere oli sündinud tüdrukust elevil ning soovivad end võimalikult palju sündroomi osas harida, et lapsele parimat hoolt pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles