Arstid on hiiglase mõõtu Suurbritannia teismelise osas nõutud

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marshall koos oma 14-aastase sõbraga
Marshall koos oma 14-aastase sõbraga Foto: SWNS.comJames Linsell-Clark/SWNS.com

Suurbritaania pikim teismeline Brandon Marshall on 16 aastasena 223 sentimeetri pikkune ning kasvab siiani.

Inimesed peatavad teda tänaval ja soovivad pilte teha, rääkis poisi ema uudistekanalile Fox News. Tema sõnul on Marshall, tagasihoidlik ja introvertne.

Brandon kasvas eelmise aastaga 12 sentimeetrit. Poisi enda sõnul oli ta normaalkasvus kuni üheksanda eluaastani. Peale seda tuli suur kasvuspurt ja 13-aastaseks saades oli ta juba 180-sentimeetrine ja on sellest ajast saati palju veel kasvanud. Poiss mängib Wales´i rahvusmeeskonnas korvpalli. Brandon treenib kolm korda nädalas ja valmistub osalema oma esimesel professionaalsel võistlusel Leedus.

Marshall oma kodu lähedal asuval korvpalli väljakul.
Marshall oma kodu lähedal asuval korvpalli väljakul. Foto: SWNS.comJames Linsell-Clark/SWNS.com

Oma suuruse tõttu tarbib Marshall 8000 kilokalorit päevas ja tema ema sõnul peab ta pidevalt poes käima, et külmkapp täis hoida. Inglise arstid proovivad poisi pika kasvu saladusele jälile jõuda ja uurivad selleks tema geneetikat. Juba tehti kindlaks, et tal ei ole geneetilist haigust Marfani sündroomi, mis tihti ekstreemselt pikka kasvu põhjustab. Loe rohkem Marfani sündroomi kohta siit. 

Marshall on vaid seitse sentimeetrit lühem Suurbritannia pikimast mehest Paul Sturgessist. 271-sentimeetrine ameeriklane Robert Pershing Wadlow hoiab hetkel enda käes maailma pikima mehe tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles